Välkommen till Stall HK

Det var här allt började....

Chianty xx

 

Det var med detta vackra fullblodsto som avelsintresset föddes.

Hon hette Chianty född 1983 e: Colombiean friend xx - Glacial xx. Hon köptes av Robert Fritz i Gamleby som sporthäst, hon hade gått löp och gått elitloppet på Jägersro innan hon kom till mig.

Skolades om till hopphäst, men blev tyvärr skadad ganska snart. När vi insåg att det inte fanns något hopp om att ha henne i sporten så blev jag rekommenderad av vet. Göran Rydén att sätta henne i avel, för han tyckte att hon hade många fina kvaliteér och var mycket vacker för att vara ett rent fullblod. Han sa uttryckligt att jag skulle betäcka henne med Cortez, vilket jag också gjorde.

Resultatet blev Chatesse som föddes 1996 i Århult. Det visades bli en riktigt lyckad kombination med Cortez - fullblod. Chatesse (Tessa) vann sitt 3- års test och fick diplom i både hoppning och gångarter. Var 4:e placerad i breeders för 6 -åriga hästar och tävlade upp t.o.m svår hoppning innan hon som 9- åring sattes in i avel på heltid.

Chatesse har alltid varit en riktigt sund och frisk häst, aldrig någonsin halt och har inte satt sin hov på en klinik i hela sitt liv.

Denna underbara häst har dessutom lämnat flera diplom- och svårklass hästar.

Chatesse är i år (2016) 20 år gammal och väntar sitt 9:e föl.

Kolla gärna i bildgalleriet på gamla bilder på Chianty och Tessa när Tessa var föl.